KUGGHJULSGALAN!

20181007_084641 (2)

Årets Landsbygdsförening, Älmeboda Sockenkommitté!

 

För sjätte gången i rad arrangerades Kugghjulsgalan. En gala där landsbygdens viktiga eldsjälar utsågs i fyra kategorier.

Kugghjulsgalan kom till för att uppmuntra de många personer och organisationer som gör vår landsbygd attraktiv. På torsdagskvällen korades årets lantbrukare, årets lanthandlare, årets landsbygdsförening och årets unga landsbygdsentreprenör på residenset i Växjö.

En av kvällens två inspirationsföreläsare, Per Frankelius från Linköpings universitet, pratade om landsbygdsutveckling och konstaterade att landsbygden sprudlar av utveckling. Även om vägen till framtidens jordbruk är en utmaning.

Joakim och Ann-Sofi Nilsson som driver Flattinge lantbruk i Ljungby kommun utsågs till Årets lantbrukare. På gården, som de successivt tagit över efter Joakims föräldrar, bedrivs ekologisk nötkötts- och äggproduktion. Att få utmärkelsen innebär en stolthet, menar Joakim Nilsson.

Pristagare Kugghjulsgalan 181004

Alla är de kugghjul. Från vänster: Mette Adolfsson och Preben Lund från Handelsboden i Häradsbäck, Joakim Nilsson och Ann-Sofi Nilsson från Flattinge lantbruk, Karl-Wilhelm Arvidsson från Uråsa bönodling, och Mia Halldin och Pia Granstedt Söderling från Älmeboda sockenkommitté.

Kommentarer inaktiverade.