Nicholsonfonden

Hej stipendiater 2021!

Vi i styrelsen för Nicholsonfonden har beslutat att skjuta upp stipendiehögtiden till någon gång senare under 2021. Stadgarna säger enbart att utdelning ska ske en gång per år, men där finns ingen deadline.
Under rådande virusläge avvaktar vi utvecklingen och ber att få återkomma med nytt beslut och inbjudan, när det är möjligt att överblicka framtiden.
Vi hoppas era studier går fortsatt bra och att vi snart möts!
Med vänlig hälsning
Britt-Louise Berndtsson, ordf Mathilda och Alfred Niklasson Studiefond
Strånganäs Lindkullen
362 98 Älmeboda
Mobil 073-844 92 16
e-post blbstrong@yahoo.se
www.strongnet.se
Organisationsnr 769620-6460

Välkommen att ansöka om stipendium!

Du som studerar på heltid på nivå över gymnasiet och själv bor eller har förälder/föräldrar boende i Älmeboda socken, de geografiska gränser församlingen hade 1952, har möjlighet att söka stipendium ur Mathilda och Alfred Niklasson Studiefond.

Gunnar Nicholson föddes 11 juni 1893 i Makrismåla, Älmeboda socken utanför Växjö. Föräldrarna hette Mathilda och Alfred Niklasson. Fadern var lantbrukare och trävaruhandlare. Gunnar Nicholsons första anställning var på näraliggande Konga sulfitfabrik där han fick ett oavlönat arbete… 

Vill du veta mer? Klicka på bilden av Gunnar för en längre bakgrund av uppkomsten till Mathilda och Alfred Niklasson Studiefond


Ansökan ska vara komplett inkommen senast den 28 februari. Se vidare anvisningar på blanketten.

Styrelsen avgör och meddelar dig om stipendium. Utdelning sker på Annandag påsk i sockenstugan, Rävemåla, där även Nicholsonrummet med minnessaker finns.

Vi välkomnar verkligen din ansökan, då det finns medel att dela ut.

Britt-Louise Berndtsson, ordförande 073-844 92 16, mail: blbstrong@yahoo.se

Ansökan! (pdf, skriv ut, fyll i och skicka per post eller mail)

Ansökan

Ansökan

Kommentarer inaktiverade.