Byahuset Valvet

byahuset1

Byahuset Valvet i Rävemåla stod färdigt våren 2004 – ett fantastiskt bevis på visionär initiativkraft, sammanhållning och offervilja i lilla Älmeboda socken med sina bara 1.000 invånare. Idén var helt och hållet lokala eldsjälars – och Sparbanken Ekens. Det största byggnadsprojektet i socknen sedan kyrkan byggdes på 1870-talet kom att kosta runt 10 miljoner kronor. Finansieringen kom huvudsakligen från det lokala näringslivet främst representerat av den 120-åriga, fristående Sparbanken Eken, vars huvudmän utan debatt sköt till en grundplåt på hela 4 miljoner. Tingsryds kommun beviljade 2,3 miljoner i anledning av att Rävemålaskolans gamla gymnastiksal behövde ersättas. Lokala småföretagare, skogsägare och privatpersoner ställde generöst upp med resten.

Resultatet blev ett idrottens, träningens och motionens eget hus. Men också ett modernt och ändamålsenligt gymnastikhus för den charmiga Rävemålaskolan på andra sidan skolgården. Inte nog med det – här  finns också ett modernt och vackert bibliotek  och konferensutrymmen.
Här finns utmärkta möjligheter för innefotboll under vintersäsongen,  innebandy, badminton, volleyboll m m. Plus att huset har ett välutrustat gym och fina hygienutrymmen inklusive bastu.

Gymmet Lyftet hittar du på länken. www.almeboda.nu/lyftet

 

Kommentarer inaktiverade.